Blog
Zobacz co się u nas dzieje…
Czystość mikrobiologiczna pofermentu – jak o nią zadbać?
W środowisku fermentora bakterie z rodziny Enterobacteriaceae (np. Escherichia coli) czy Salmonella są eliminowane głównie dzięki konkurencji biologicznej. Fermentująca masa zawiera złożoną mikroflorę – liczne…
Wymogi prawne dotyczące pofermentu
Funkcjonowanie biogazowni rolniczych wiąże się z koniecznością ścisłego przestrzegania przepisów prawa, m.in. w zakresie odpowiedniego postępowania z pofermentem. Zanim zostanie on dopuszczony do stosowania w rolnictwie lub…
Certyfikat uczestnictwa w międzynarodowych badaniach biegłości
Jako akredytowane laboratorium regularnie musimy badać swoje kompetencje, porównując je z innymi laboratoriami w celu sprawdzania jakości naszej pracy. Wiosną wzięliśmy udział w międzynarodowym…
Róbmy Biogaz!
Z dumą objęliśmy patronatem akcję edukacyjną „Róbmy biogaz”, organizowaną przez Magazyn Biomasa. Jest to inicjatywa, która ma przybliżyć w przystępny dla najmłodszych sposób kilka tematów skupionych…
Wesołych Świąt Wielkanocnych!
Z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych chcemy Wam życzyć wszystkiego co najlepsze – przede wszystkim dużo zdrowia, spokoju, radości i pozytywnej energii na nadchodzące…
Aktualizacja zakresu akredytacji
Przybywamy dziś z wspaniałą informacją! Zaczynając od początku – jeszcze w grudniu minionego roku, po wielu miesiącach przygotowań, pozytywnie przeszliśmy audyt PCA. 21 stycznia…